Begin jij het nieuwe jaar met een inspirerende dag voor jezelf?

 

Kan jouw meditatie beoefening verdieping gebruiken?

Of je nu regelmatig mediteert, of misschien iets vaker zou willen mediteren. Het werkt ondersteunend om je meditatie beoefening af en toe te verplaatsen van je kussen thuis naar een plek waar je gezamenlijk mediteert. Inspiratie, verdieping en motivatie kunnen hieruit voortkomen.

Stilte….

Wat is de waarde van stilte? Wat veel mensen ervaren is dat de ervaringen wat helderder worden. Stilte kan helend werken en geeft energie. Gun jezelf die ervaring.

Wees welkom zoals je bent met alles wat er is.

(Deze dag is voor iedereen. Ook als je simpelweg nieuwsgierig bent naar de ervaring).

Waarom deze stiltedag?

Na de 8-weekse training is het voor velen een uitdaging om de nieuwe vaardigheden vast te houden en te blijven ontwikkelen. Van elke week samen mediteren, sta je er ineens alleen voor. Deze weg hebben wij zelf ook afgelegd. Hoe waardevol vind jij het om jezelf op z’n tijd te voeden met inspiratie? Inspiratie die je niet altijd alleen uit jezelf hoeft te halen. Of je nu al jaren mediteert, of net een 8-weekse training achter de rug hebt, het kan ondersteunend en inspirerend werken om met regelmaat in een groep te mediteren.

Vanuit deze gedachte gaan wij, Rianne & Ineke, samenwerken en zal 11 januari 2020 de eerste stilte-dag georganiseerd worden door ons. Samen is leuker dan alleen!

Samen is leuker dan alleen

Tijdens het volgen van de opleiding Mindfulness trainerschap bij het Centrum voor Mindfulness Amsterdam hebben wij onze passie voor mindfulness en meditatie voor het eerst samen gedeeld. Beide zijn we geregistreerd mindfulness trainer en we geven mindfulness trainingen, elk vanuit onze eigen praktijk.

Inmiddels kunnen wij zeggen dat we samen een brede ervaring hebben in het volgen van (stilte) retraites en weten wat het kan brengen voor je eigen meditatie beoefening. Tijdens de 8-weekse mindfulness trainingen die wij doorlopend verzorgen is een vast onderdeel ook de oefendag, welke in stilte verloopt. Vanuit deze ervaring is het idee ontstaan om hier meer mee te doen.

Wie geeft de stiltedag?

Rianne Bongers

LinkedIn

Ineke van de Heijning

LinkedIn

Wat kun je verwachten?

Als je een 8-weekse MBSR/MBCT of andere Mindfulness-Based Interventie (MBI) hebt gevolgd, dan zullen de meditatievormen je niet onbekend zijn. Laat je leiden door de stemmen van Ineke & Rianne en bovenal door de stilte tussen de geluiden…

De dag bestaat uit op mindfulness-gebaseerde meditaties; een afwisseling van zitten, bewegen in aandacht, liggen, wandelen, eten en meer. Als je deelneemt aan deze dag, probeer dit dan te doen vanuit nieuwsgierigheid en een open mind. Kun jij zijn met het grote “we zien wel” plan?

Praktisch

Is ervaring met mediteren nodig om te kunnen deelnemen?

Deze stiltedag is voor iedereen. Voor deelname is ervaring niet nodig. We nodigen je uit om tijdens deze dag goed voor jezelf te zorgen. Weet dat je de op mindfulness gebaseerde oefeningen en houdingen altijd mag aanpassen of overslaan als dat beter voor je is.

Bel of e-mail ons gerust als je hier vragen over hebt.

Wat breng ik mee?

Indien je in het bezit bent van een eigen yogamat, meditatiekussen en/of bankje of andere benodigde meditatie materialen, dan verzoeken wij je die mee te nemen.

Heb je die niet? Vermeld dit dan bij je aanmelding in het opmerkingenveld. Wij zullen in dat geval de materialen voor je verzorgen.
Een gesloten fles water is toegestaan in de meditatieruimte.

Welke kleding kan ik aan?

Gemakkelijk zittende kleding. Een legging mag, hoeft niet. De ruimte wordt op zonder schoenen betreden.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma biedt afwisselend zitmeditatie en bewegingsoefeningen. Een stiltewandeling buiten in de natuur en een vegetarische lunch zijn inbegrepen.

Aanvang: inloop vanaf 9.10u.

Tijd: 9.30 tot 16.30 uur.

Wat is er bijzonder aan de locatie?

De Weyst werd opgericht in november 1984 in het voormalig Kapucijnen klooster te Handel en is gebaseerd op de ideeën van Mahatma Gandhi, Lanza del Vasto, de vredes en milieu bewegingen. Met een biologische moestuin en boomgaard streven zij verantwoordelijkheid voor het milieu na.
De naam “de Weyst” staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte. Het is een verwijzing naar de gelijknamige ondergrondse water stroming in de regio Brabant.

In het authentieke de Weyst wordt voor alle gasten vegetarisch en biologisch gekookt met verse groenten uit eigen tuin. In de oude houtoven wordt nog op traditionele manier brood gebakken voor al hun gasten.

Daarnaast werkt De Weyst als sinds 1992 samen met de Reclassering en Kinderbescherming als werkplaats voor alternatieve taakstraf sancties. Tot nu toe hebben reeds 500 deelnemers hun taakstraf bij De Weyst succesvol afgerond.

Ik heb een vraag aan de begeleiders, wie kan ik bellen/mailen?

Rianne Bongers is contactpersoon. Je kunt haar bereiken via 0643903942 en rianne@ri-mindful.com.

Als je een specifieke vraag hebt voor Ineke van de Heijning, dan mag je haar ook bellen via 0645006821 of mailen ineke@mindfulness-denbosch.nl.

  • Aanmelden voor de Mindfulness Stiltedag 11 januari 2020

  • *Je aanmelding is definitief na betaling. De dag gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Als de stiltedag niet doorgaat, dan krijg je je geld terug. Inschrijven kan tot drie dagen vóór aanvang van de stiltedag. Met een maximaal aantal deelnemers van 18.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten: € 70,- incl. BTW

Wat:  Stiltedag van 7 uur inclusief vegetarische lunch, koffie en thee

Locatie: Pater Petrusstraat 21, 5423 SV Handel

Wanneer: 11 januari 2020

Tijd: 9.30 tot 16.30 uur 

Privacy

Wij begrijpen dat deze informatie uiterst persoonlijk is, dus je kunt er vanuit gaan dat we hier vertrouwelijk mee omgaan. Je gegevens worden beveiligd opgeslagen en niet gedeeld met derden.

Vragen?

Bel: +06 43903942

Of mail: rianne@ri-mindful.nl

Locatie