Kosten workshop: € 25,-

Kosten themadag: € 100,- (meld je aan voor 17 september en ontvang 50% korting)

 

Over deze workshop

Wil jij meer aandachtig zijn in het moment en intenser genieten van het leven? Misschien zou je willen dat het leven makkelijker wordt en rijker aanvoelt. In deze workshop maak je kennis met een methode die je hierbij kan helpen. Mindfulness training is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn of haar leven.

Mindfulness helpt je met nieuwe ogen kijken naar de obstakels en patronen in je leven. Het is een vaardigheid die je kunt trainen. Je leert op een open manier aandacht brengen naar het hier en nu. Als je dit traint, ervaar je meer gemak je en je leert beter omgaan met ongemak. Ervaring en oefenen staan daarom centraal.

We laten je kennismaken met meditatie technieken zoals die gegeven worden in de verdiepende 8-weekse Mindfulnesstraining van grondlegger Jon Kabat-Zinn.

Nieuwsgierig naar hoe dit werkt?

Bij trainer: Nol van Drunen

Locaties: Centrum de Poort, ‘s-Hertogenbosch
en Zuiderkwartier, Tilburg
Tel: 073 – 6136 195
Email: nolvandrunen@centrumdepoort.nl

Bij trainer: Ineke van de Heijning

Locatie: Kamers van Conijn
Sint Jorisstraat 23, ‘s-Hertogenbosch
Tel: 06 4500 6821
Email: ineke@mindfulness-denbosch.nl

Kom je tijd tekort?

Verdiepende themadag met mindfulness

Kom jij ook tijd tekort? Het is tegenwoordig maar heel normaal om het druk, druk, druk te hebben. Regelmatig zijn we gehaast en irriteren we ons mateloos als iets niet opschiet. Alles moet nu geregeld zijn. Als je dat zelf niet vindt dan vindt je baas dat wel, je partner of wie dan ook. We leven in een stressvolle maatschappij en het is moeilijk daaronder uit te komen.

Misschien wil je eens stilstaan bij de volgende vragen?

Wat is nu precies het gevolg van dit stressvolle leven? Herken je bijvoorbeeld piekergedachten, lusteloosheid, onrust, slecht slapen of moeite hebben in het contact met anderen? Of misschien merk je nog geen gevolgen en wil je weten wat in de toekomst de gevolgen kunnen zijn? Wat zijn de signalen van stress? Wat gebeurt er precies in ons zelf? Wat zijn de reacties van ons brein op dit alles? Kunnen we op een eenvoudige manier vaststellen in welke mate we last hebben van (chronische) stress?

Als we willen veranderen wat zijn dan de knoppen waaraan we kunnen draaien?

Hoe komen we uit een stressvol bestaan? Hoe kom je los van gewoonten?

We zijn allemaal mensen. En wij mensen hebben gewoonten. Gewoonten slijten er vanzelf in. Ons brein is namelijk daarop ingesteld. Ons brein is liever lui dan moe dus als er iets gebeurt, dan probeert het brein een automatische reactie te maken voor iedere gebeurtenis om maar niet te hoeven nadenken (in te spannen). Als er een pinkeltje gaat van onze telefoon dan wil ons brein ons direct laten kijken wat het is. Het vergt inspanning om dit niet te doen. De vraag wordt dus: Welke inspanning wil jij plegen om uit je gewoonten te stappen? 

Echt leven en niet in ons hoofd leven.

Mensen die gestrest zijn leven niet in het hier en nu. Ze zijn steeds bezig met het verleden (vooral met dingen die niet goed zijn gegaan) en de toekomst (vooral alle dingen die nog opgelost moeten worden). Een belangrijke vraag op deze themadag is, hoe komen we meer in het hier en nu? Of negatief geformuleerd hoe komen we uit ons hoofd en gaan we het echte leven aan?

Tijdens deze themadag krijg je praktische tips over omgaan met (chronische) stress. Je gaat stapsgewijs kijken naar jouw persoonlijke stresssignalen (je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen), wat stress is en hoe het ontstaat. Ook leer je, naast een vleugje breinkennis, hoe stress zich uit in jouw dagelijks leven. Hoe herken je stress bij jezelf eigenlijk?

Ook als je bekend bent met mindfulness technieken uit de 8-weekse MBSR/MBCT training is deze dag een verdieping om je aandacht nog eens te richten op dit thema. Misschien heb je al heel wat geoefend. Toch blijft het zinvol om jezelf eraan te herinneren opmerkzaam te zijn en jezelf in het stressmoment zelf een halt toe te roepen. Even stilstaan, even stoppen, zodat je vervolgens een bewuste keuze kunt maken.

Na deze themadag heb je jouw kennis over stress opgefrist. Word je bewuster van (chronische) stresssignalen bij jezelf. Je krijgt een boekje mee. Zo kun je wat je leert elke dag thuis gebruiken tijdens het omgaan met stress.

Wat leer je bij Mindfulness?

Minder piekeren

Bewuster
leven

Omgaan
met stress

Minder oordelen